Gratis

An account already exists with this email address. Is this you?

Sign in

Navigating Beliefs: Een Cursus voor Rationele Gesprekken

Ben je klaar om je gesprekken ten goede te veranderen?

Deze cursus biedt een complete maar beknopte aanpak om gesprekstechnieken te beheersen, zonder voorkennis van communicatietheorie. Met praktisch leermateriaal kun je direct nieuwe vaardigheden toepassen in echte situaties, waardoor je dagelijkse interacties over moeilijke of controversiële onderwerpen verbeteren. Deze GRATIS CURSUS is actueel en toegankelijk en presenteert informatie op een informele, gemakkelijk te leren manier, gericht op een breed publiek.

Fase I van deze zelfgeleide cursus duurt in totaal ongeveer vier tot vijf uur om te voltooien.

De veelzijdigheid en nadruk op kritisch denken verbetert niet alleen communicatievaardigheden, maar draagt ook bij aan persoonlijke en intellectuele groei, en stimuleert nieuwsgierigheid en compassie. Deze cursus is online en op mobiele apparaten beschikbaar en dankzij het zelfstudieprincipe ben je flexibel, zodat je overal en in je eigen tempo vooruitgang kunt boeken. Aan het eind van deze cursus ben je een slimmere, bedachtzamere communicator, klaar om complexe conversaties over overtuigingen met vertrouwen te navigeren.

Hier is een overzicht van Fase I van Navigating Beliefs.

Start Hier: Het Voorwoord van de Cursus
Een introductie tot de cursus en wat je moet weten om er het meeste uit te halen.

Module 1: Wat is Street Epistemology?
Ontdek wat Street Epistemology inhoudt, de belangrijkste stappen ervan en hoe deze samenhangen, de voornaamste kenmerken van Street Epistemology, en een korte geschiedenis van deze benadering.

Module 2: Waarom Street Epistemology Gebruiken?
Leer welke doelen je zou moeten en zou kunnen nastreven bij het beoefenen van Street Epistemology..

Module 3: Ethische Overwegingen
Ontdek de ethische principes die je moet volgen bij het beoefenen van Street Epistemology.

Module 4: De Juiste Mindset Hebben
Verken de ideale mindsets voor Street Epistemology, en technieken om deze te ontwikkelen..

Module 5: Voorbereiden om Street Epistemology te Doen
Welke factoren moeten we overwegen en praktisch voorbereiden voordat we Street Epistemology doen?

Module 6: Rapport Opbouwen en Onderhouden
Leer hoe je een rapport opbouwt en behoudt, vaardigheden ontwikkelt om rapport te beoordelen en te volgen, acties vermijdt die het rapport kunnen schaden, en verloren rapport herstelt.

Wie heeft deze cursus gemaakt?

Deze cursus is het resultaat van een uitgebreide, meerjarige samenwerking, gestart door Street Epistemology International. Een team van wereldwijde experts met duizenden uren aan praktische gesprekservaring heeft samen deze unieke leerervaring gecreëerd. Deze beoefenaars, bedreven in de kunst van gesprekstechnieken, hebben hun praktische kennis en expertise zorgvuldig samengevat in de inhoud van de cursus, zodat deze zowel uitgebreid als toegankelijk is.

De cursus is een zelfstudie, zodat je op je eigen tempo door de stof kunt navigeren, wat zorgt voor een persoonlijk en diepgaand begrip van het onderwerp. Het integreert vloeiend actuele principes uit diverse disciplines, zoals filosofie, psychologie, wetenschap en communicatietheorie, en garandeert een veelzijdige benadering van Street Epistemology. Om de effectiviteit en relevantie te verhogen, is de cursus uitgebreid getest in focusgroepen met zowel bekenden als onbekenden van de gesprekstechnieken van Street Epistemology. Dit zorgvuldige ontwikkelingsproces zorgt ervoor dat de cursus een bewijs is van de toewijding en expertise van Street Epistemology International en het toegewijde team van beoefenaars die een cruciale rol hebben gespeeld in de creatie ervan.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus biedt tal van voordelen en rust je uit met de vaardigheden om met gemak en vertrouwen door gesprekken te navigeren. Door je te verdiepen in de principes en technieken van Street Epistemology, leer je hoe je een omgeving creëert die bevorderlijk is voor open en productieve dialogen, toepasbaar in diverse situaties - van informele interacties met vrienden en familie tot gestructureerde discussies in professionele en academische omgevingen.

Bovendien kun je door het zelfsturende karakter van de cursus in je eigen tempo vooruitgang boeken, waardoor je een grondig en persoonlijk begrip van de inhoud krijgt. Het bevordert ook je kritisch denkvermogen en zelfreflectie, wat helpt bij het aanscherpen van je analytische vaardigheden en je bewust maakt van je eigen denkprocessen en vooroordelen. Deze reis verrijkt niet alleen je gespreksvaardigheden, maar ook je zelfbewustzijn en intellectuele bescheidenheid, en legt de basis voor voortdurende leer- en persoonlijke ontwikkeling.

Wat zeggen anderen?

Sinds de lancering van het Navigating Beliefs cursusproject eind 2020 ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling ervan. De cursus is met veel zorg, deskundigheid en aandacht samengesteld door tientallen toegewijde experts en vrijwilligers van Street Epistemology van over de hele wereld, elk met verschillende niveaus van begrip van SE. Dit project is een van de belangrijkste en meest voldoeninggevende ondernemingen waar ik ooit deel van heb uitgemaakt. Street Epistemology biedt een transformerende benadering om overtuigingen te onderzoeken, wat zorgt voor doordachte reflectie die kan leiden tot echte veranderingen in perspectief. Deze methode brengt ons verder dan frustrerende en vruchteloze argumenten en helpt om een ​​betekenisvol verschil te maken. Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om overtuigingen te bespreken die compassie en duidelijkheid vooropstellen, raad ik deze cursus ten zeerste aan. Het is de bron waarvan ik zou willen dat hij beschikbaar was geweest toen ik voor het eerst over Street Epistemology begon te leren

— Anthony Magnabosco, een oprichter en huidig uitvoerend directeur van Street Epistemology International

Als je ooit moeite hebt gehad met het voeren van productieve gesprekken, dan heb je geluk! De experts van Street Epistemology hebben jaren besteed aan het uitzoeken wat werkt (en wat niet) en hun nieuwe cursus zal je helpen hun methodologie onder de knie te krijgen. Je leert hoe je samen redeneert, betrouwbaardere conclusies trekt en je denkvaardigheden verbetert... en dat allemaal in een vriendelijke omgeving. De cursus is duidelijk, gestructureerd en gratis!

— Melanie Trecek-King, Directeur van Onderwijs, Thinking is Power

We moeten manieren vinden om rationele gesprekken te voeren, en Street Epistemology biedt een praktische oplossing. Deze cursus is een fantastische bron voor iedereen die wil leren hoe anderen aan te moedigen hun redenering te bevragen, terwijl de zaken beschaafd blijven.

— Donald Robertson, auteur van How to Think Like a Roman Emperor

Ik leerde jaren geleden over Street Epistemology en vond het een sterke communicatiestrategie om iemand te helpen kritisch na te denken. Sinds ik Anthony Magnabosco en zijn team ontmoette en met hen samenwerkte om het publiek te informeren en te onderwijzen over SE, was ik behoorlijk onder de indruk van hun openheid voor feedback en hun vastberadenheid om de best mogelijke leermiddelen te creëren voor mensen om elkaar te leren begrijpen. Nu dit alles in een leerbeheersysteem is gezet zodat iedereen op zijn eigen tempo kan leren, kan ik deze cursus in Street Epistemology niet genoeg aanbevelen. Er zijn gewoon geen woorden sterk genoeg in het Engels om mijn gevoelens uit te drukken over hoe belangrijk dit werk is en hoe revolutionair het onze sociale discussies kan veranderen.

— Chris Shelton, auteur en podcaster voor The Sensibly Speaking Podcast

Ik ontdekte Street Epistemology op een moment van grote frustratie. Ik was een voormalig christen, gretig om mijn voormalige geloof uit te dagen, maar mijn interacties met gelovigen waren consistent vreselijk. Ik zou het gesprek binnenstormen met een lijst van tegenargumenten, mijn gesprekspartner zou een vecht-of-vlucht verdedigingshouding aannemen, de gemoederen liepen hoog op en iedereen ging boos weg. Geen van de gedachten werd ooit geopend of veranderd... inclusief die van mij. SE vertraagde me. Het moedigde geduld aan. Het activeerde mijn empathiecentra. Het leerde me om te leiden (en op te volgen) met goede vragen te goeder trouw. In plaats van een één-op-één gesprek aan te gaan met een lange lijst van punten, realiseerde ik me de kracht van het rustig aan doen, luisteren en zorgvuldig de temperatuur van gesprekken in de gaten houden om te voorkomen dat ze overkoken. Dit is transformerend geweest. SE blijft me helpen het verschil te zien tussen proberen te winnen... en proberen de beste ideeën te laten winnen.

— Seth Andrews, Host - The Thinking Atheist

Wat als je alledaagse gesprekken kunt omzetten in diepzinnige ontmoetingen? Nou, het blijkt dat dat kan - en de resultaten kunnen levensveranderend zijn. Deze geweldige gids voor "street epistemology" leert je hoe je rapport opbouwt, het gesprek richt op een interessante leerervaring, en het gesprek voorzichtig leidt naar diepe en fascinerende onderwerpen. Leer hoe je moeilijke gesprekken voert, reflectie stimuleert en je gesprekspartner het gevoel geeft gehoord, bevestigd, gestimuleerd en verlicht te zijn. Street epistemology kan je helpen een levend tegengif te worden voor de oppervlakkigheid, eenzaamheid en vervreemding van onze snelbewegende wereld.

— Andy Norman, cognitief wetenschapper, auteur van Mental Immunity en hoofdinitiator van het Mental Immunity Project

Na jaren van gesprekken met wetenschapsontkenners weet ik uit eerste hand dat het opdringen van feiten niet werkt; vertrouwen opbouwen wel. En niets bouwt vertrouwen op zoals een kalm, geduldig, beleefd en face-to-face gesprek. De technieken van Street Epistemology zijn een effectieve en respectvolle manier om met meningsverschillen om te gaan. Hoewel de wetenschap zich nog ontwikkelt, is het bewijs al duidelijk. Motiverende gespreksvoering. Actief luisteren. Mensen deprogrammeren van sekten. Teruggaand tot Socrates in Athene, wisten enkelen het geheim. Je kunt iemands gedachten niet tegen hun wil veranderen. Maar als je naar hen luistert, luisteren ze vaak terug, en soms - in de ruimte die ontstaat door respectvolle dialoog - kan er een verandering van overtuiging plaatsvinden. Ik raad deze nieuwe cursus in Street Epistemology ten zeerste aan. Neem een kijkje... misschien verander je wel eerst je eigen denkwijze.

— Lee McIntyre, Ph.D., auteur van HOW TO TALK TO A SCIENCE DENIER